Croí Dragan – Westmalle (Antwerpen) – staat open voor nieuwe leden

Coven Croí Dragan

Welkom bij coven Croí Dragan!

Croí Dragan (spreek uit als “krie dragan” ) is Iers Gaelic voor “Drakenhart”.

Wij zijn een Greencraft coven gevestigd te Westmalle in de Antwerpse Kempen. De natuur met zijn seizoenen gepersonifieerd door de reis van de God en de Godin in het rondwentelende jaarwiel is voor onze beleving de basis van onze werking. We hebben een sterke affiniteit met alle wezens van de Grote Moeder, de dieren, de stenen, de bomen en planten,… wij benaderen hen steeds met zeer veel respect.

Wij besteden ook aandacht aan de persoonlijke spirituele groei van de covenleden en trachten nieuwe inzichten te bekomen door het bestuderen van allerhande mysteriën en oude wijsheden die in de moderne wereld verloren zijn gegaan. Altijd vertrekkende vanuit de basis van de Greencraft traditie, die kandidaat covenleden zich eigen kunnen maken door een opleiding verzorgd door covenleaders Eostrel en Owen Crowe.

Onze coven is Iers/Keltisch geïnspireerd maar wij houden van diverse invloeden en vinden het steeds verrijkend om vanuit verschillende invalhoeken te kunnen kijken. Eigen inbreng van de covenleden wordt dus heel erg op prijs gesteld en aangemoedigd.

Onze coven volgt het pad van de Brem en ons covendier is de Haas.

De brem staat voor oneindigheid en de zegenvierende krijger, denk maar aan het beeld van de God Beli gezeten op zijn zegewagen getrokken door een witte en zwarte haas. De brem geeft aan dat jou doel nabij is en de overwinning in zicht is.

De haas staat voor intuïtie en balans. De haas is een behendig strateeg die zijn vijanden te snel af is door listigheid en snelle wendbaarheid.

De haas is gekend als “trickster” omdat hij zijn achtervolgers vaak te slim af is. Ook staat de haas bekend om zijn explosieve vruchtbaarheid en is hij ook verbonden met het offer van de Zonnegod met Lughnasadh.

 

 

Zoals je reeds kan merken in onze naam is de Draak en de daar bijhorende energie ook een belangrijk aspect in onze coven en rituelen.

Heb je interesse om toe te treden tot de coven en te starten met de opleiding dan kan je steeds ons contacteren om kennis te komen maken d.m.v. een intakegesprek. Hiervoor stuur je een mailtje naar croidragan.gc@gmail.com.